Langer Thuis Wonen In Uw Vertrouwde Woning

Alle belangrijke informatie over een wandbeugel

Een wandbeugel helpt je om bijvoorbeeld op te staan van het toilet. Of om uit het bad te komen. Voor ouderen die slecht ter been zijn, is een wandbeugel ideaal als extra steuntje. Zo worden valpartijen voorkomen. Als je moeite hebt je evenwicht te bewaren, zorgt dat voor onzekerheid. Je bent bang om te vallen. Een wandbeugel aan de muur geeft je meer zelfvertrouwen. Er is immers een steuntje in de buurt. Die kun je vasthouden om stevig te blijven staan.

Soorten wandbeugels

Er zijn verschillende soorten wandbeugels. Roestvrijstalen beugels zijn heel stevig. Ze voelen wel koud aan. Dat is niet het geval bij kunststof wandbeugels. Die zijn er in allerlei kleuren. Sommige wandbeugels zitten vast met sterke zuignappen. Je bevestigt ze snel aan de muur, zonder te boren. Ook zijn er opklapbare beugels, die vaak in het toilet of in de badkamer worden gebruikt. Je kunt een beugel kiezen met een opvallende kleur. Ouderen vinden dat soms prettig. De wandbeugel is op die manier goed zichtbaar. Wil je een onopvallende wandbeugel? Kies er dan één in de kleuren van je interieur.

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een wandbeugel?

In de eerste plaats bepaal je de plek waar de beugel moet komen. Bijvoorbeeld naast je toilet of in je slaapkamer. Bedenk hoe groot de beugel moet zijn en waar hij op de muur bevestigd moet worden. Kun je er gemakkelijk bij vanaf het toilet of vanuit je bed? Daarna kies je welke beugel je precies wilt. Let op de grootte, het materiaal en de belastbaarheid. Kan de wandbeugel je hele lichaamsgewicht dragen? Als laatste is de montage van de wandbeugel belangrijk. Plaats hem in de juiste hoek. Zo raken je spieren niet overbelast bij het gebruik.

Wat zijn de voor- en nadelen van een wandbeugel?

Een wandbeugel heeft veel voordelen voor ouderen. Je hebt minder kans om te vallen. Hierdoor voel je je zekerder. Met een wandbeugel kun je langer zelfstandig dingen doen. Bovendien zijn er prachtige wandbeugels te koop, die niet opvallen in je woning. Er zijn enkele nadelen te noemen. Wandbeugels kunnen wel mooi zijn, maar ze blijven zichtbaar. Daarnaast is de montage van de beugel belangrijk. Hij moet onder de juiste hoek op de muur gezet worden om overbelasting te voorkomen. Beugels met zuignappen moeten stevig worden aangebracht. Laat ze regelmatig nakijken. Bekijk meer hulpmiddelen die van toepassing zijn bij langer thuis wonen.

Langer zelfstandig blijven

Wandbeugels worden vooral geplaatst in het toilet, de badkamer, de slaapkamer en de keuken. Toch kunnen ze bij de trap, in de gang, naast de voordeur of buiten ook handig zijn. Sla deze plekken dus niet over. Veel ouderen kunnen het extra steuntje goed gebruiken. Je kunt je op die manier gemakkelijker bewegen in je eigen huis. Wandbeugels helpen je om langer zelfstandig te wonen. Ze voorkomen dat je uitglijdt en op de grond terecht komt. Laat je altijd goed adviseren door een deskundige over de juiste wandbeugel voor jouw woning. Zo weet je zeker dat je een veilige beugel kiest, die goed gemonteerd wordt.

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp