Langer Thuis Wonen In Uw Vertrouwde Woning

Alles over boodschappen online bestellen

Veel ouderen vinden het gezellig om boodschappen in de supermarkt te doen. Het enige nadeel is het gesjouw met zware flessen of pakken. Of het meenemen van veel boodschappen, als je geen auto meer rijdt. Daarom bieden veel winkels de mogelijkheid om de boodschappen online te doen. Gewoon via je eigen computer of tablet. Vervolgens worden de volle tassen en kratten bij je thuis bezorgd tot in de keuken. Gemakkelijker kan niet, toch? Online boodschappen bestellen is een uitkomst voor ouderen die niet zelf naar de supermarkt kunnen of er tegenop zien de boodschappen thuis te krijgen.

Hoe kun je je boodschappen online bestellen?

Vaak heb je een favoriete supermarkt, waar je meestal boodschappen doet. Grote kans dat je bij die supermarkt ook online boodschappen kunt bestellen. Ga naar de website van de supermarkt of download de bijbehorende app op je telefoon of tablet. Nu kun je je boodschappen gaan kiezen. Die zijn onderverdeeld in bepaalde productgroepen. Zo kun je gemakkelijk vinden wat je zoekt. Je kunt ook een zoekopdracht geven om in één keer bij het juiste product uit te komen. Zoek bijvoorbeeld op ‘wit wasmiddel’ of ‘macaroni’. Ook kun je bepaalde hokjes aanvinken om een merk of prijscategorie te selecteren.

Thuis laten bezorgen of zelf ophalen

De producten die je wilt kopen, leg je met een muisklik in je digitale winkelmandje. Klaar met online boodschappen doen? Dan kun je meestal direct online afrekenen of je doet dat als de boodschappen worden thuisbezorgd. De bezorger heeft dan een mobiel pinapparaat bij zich. Via de website of app kies je de dag en het tijdstip waarop je de boodschappen wilt laten bezorgen. Sommige supermarkten hebben naast een bezorgservice ook een pick-up point. Dat is een plek waar je je boodschappen zelf op kunt halen als je dat wilt. Je kiest zelf het moment daarvoor uit. De supermarkt zorgt dat je boodschappen voor je klaar staan, zodat je ze alleen mee hoeft te nemen. Bekijk ook een ander artikel van ons dat gaat over het vinden van hulp bij het huishouden.

Bezorgservice en levertijd

Je kunt je boodschappen online bestellen wanneer je wilt. Het enige waar je rekening mee moet houden, is de levertijd. Die kan per supermarkt verschillen. Ze plannen namelijk specifieke tijdvakken in om boodschappen te bezorgen. Bij sommige is dat al de volgende dag. In veel gevallen is de bezorgservice zelfs gratis. Als je voor een hoger bedrag bestelt, bijvoorbeeld. Of als je bepaalde actieproducten uit de folder bestelt. De boodschappen komen rechtstreeks uit de winkel. Ze zijn van goede kwaliteit en worden met zorg verpakt en vervoerd. Je hoeft dus niet bang te zijn voor producten, die beschadigd of niet vers zijn als je je boodschappen online bestelt.

Voordelen van online boodschappen doen

Veel ouderen zijn blij met de mogelijkheid om hun boodschappen online te doen. Zeker als lopen moeilijker wordt of als je geen vervoer hebt, is het ideaal. Het is misschien de eerste keer even wennen, maar al snel ervaar je hoe eenvoudig het is om je boodschappen online te doen. Bovendien kost het op die manier veel minder tijd. En mis je toch de gezelligheid van de supermarkt? Dan kun je natuurlijk altijd even een boodschapje tussendoor gaan doen. De grote en zwaardere producten bestel je online en laat je lekker thuis bezorgen.

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp