Langer Thuis Wonen In Uw Vertrouwde Woning

Facebook: lees er alles over

Facebook heeft meer dan een miljard leden over de hele wereld. Dat zegt wel iets over de populariteit van dit platform. Via Facebook heb je contact met bekenden. Je kunt er ook spelletjes op spelen of filmpjes en foto’s op bekijken. Op je eigen pagina plaats je berichten, die anderen kunnen lezen en waarop ze kunnen reageren. Het platform is dus een uitgebreid sociaal netwerk waarop je digitale vriendschappen kunt sluiten en informatie over jezelf kunt delen. Ook veel ouderen maken er gebruik van om in contact met anderen te blijven. Je kunt Facebook op je computer gebruiken, maar ook via een app op je tablet of smartphone.

Ook ouderen hebben een eigen pagina

Om gebruik te maken van Facebook maak je eerst een eigen account aan. Nu heb je een eigen Facebook pagina. Vervolgens zoek je andere ouderen, vrienden en bekenden op Facebook, die je een vriendschapsverzoek stuurt. Als ze dat bevestigen, kunnen ze jouw pagina bekijken met alle informatie, die je erop zet. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van je tuin, een filmpje van de vakantie of een persoonlijk bericht. Let er wel op dat je je informatie alleen toegankelijk maakt voor vrienden. Je kunt het namelijk ook openbaar plaatsen, waardoor iedereen op het kan zien. Veel ouderen zijn zich daar niet van bewust.

Facebook vriendschap sluiten

Anderen kunnen jou ook een vriendschapsverzoeksturen. Dat bevestig je om toegevoegd te worden als vriend. Alle vrienden, komen in je contactenlijst van Facebook te staan. Daardoor zie jij ook wie de vrienden van jouw Facebookvrienden zijn. Wie weet kom je bekenden tegen, die je een vriendschapsverzoek kunt sturen. Facebook heeft bovendien een chatfunctie. Hierdoor kun je rechtstreeks een persoonlijk bericht naar iemand sturen. Facebook maakt het je gemakkelijk om contact met anderen te houden en op de hoogte te blijven van wat ze met je delen. Bekijk ook welke activiteiten je kunt ondernemen als oudere.

Op de hoogte blijven

Facebook is niet alleen handig om contact met bekenden te onderhouden. Je kunt er ook nieuws en andere interessante informatie op vinden. Veel nieuwskanalen en instanties hebben een eigen Facebookpagina, waarop ze actuele informatie delen. Die pagina’s kun je volgen, zodat je deze berichten ook te zien krijgt. Ook bedrijven en winkels zijn actief op het platform en posten regelmatig berichten met leuke acties. Daarnaast vind je veel pagina’s van bekende Nederlanders of beroemdheden uit het buitenland. Zij delen daarop hun wel en wee met je. Vergeet ook vooral de spelletjes niet. Speel met andere Facebookers bijvoorbeeld een spanend potje Monopoly of schaken.

Is Facebook geschikt voor ouderen?

Het is voor ouderen een ideale manier om contacten met bekenden te onderhouden. Bovendien kom je via je Facebookvrienden ook gemakkelijk in contact met anderen. Facebook maakt het je gemakkelijk om uit het oog verloren vrienden op te sporen. Ook als je zelf weinig berichten plaatst, is een Facebook account handig. Je kunt immers wel berichten van anderen bekijken en daarop reageren. Ook blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en leuke weetjes over onderwerpen die je interessant vindt. Het platform is daarom zeker geschikt voor ouderen. Misschien heb je wat hulp nodig bij het aanmaken van een account, maar daarna is Facebook eenvoudig te gebruiken.

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

Anderen bekeken ook

Wandelstok voor ouderen
Artikelen

Alles over een wandelstok

Als je ouder wordt, is een wandelstok een handig hulpmiddel. Deze geeft extra ondersteuning als lopen moeilijker wordt of als

Lees meer