Langer Thuis Wonen In Uw Vertrouwde Woning

Hoe werkt Whatsapp?

‘Ik app je wel!’, hoor je vast wel eens iemand roepen. Appen? Wat is dat eigenlijk? Het woord appen is afgeleid van de app Whatsapp, een populaire gratis app, waarmee je berichten kunt versturen. Het gaat om tekstberichten, maar ook foto’s, video’s en andere soorten bestanden. Whatsapp is vooral erg handig op je telefoon of tablet, maar is ook op de computer te gebruiken. Een ideale manier om even snel contact met iemand te hebben, iets door te geven of te laten weten waar je bent. Je kunt zelfs een bericht inspreken en versturen als je het typen op een toetsenbord lastig vindt.

Whatsapp berichten versturen

De berichtenwisseling in Whatsapp, wordt chat genoemd. Je kiest personen uit je contactenlijst naar wie je een berichtje wilt sturen. Vervolgens komt er een apart venster waarin de chat met die persoon weergegeven wordt. Als je het geluid inschakelt, krijg je een signaal bij nieuwe berichten. Je kunt berichten bewerken, beantwoorden, doorsturen en verwijderen. Dat maakt Whatsapp een handig en gebruiksvriendelijk programma, waar ook ouderen veel plezier van kunnen hebben. Vaak worden de berichtjes kortweg appjes genoemd. De juiste benaming is Whatsapp bericht. Bekijk ook hoe facebook werkt

Groepen in Whatsapp

Een handige functie in Whatsapp is de mogelijkheid om een groep aan te maken. Dat is fijn als je bijvoorbeeld voorzitter van de bridgeclub bent en een berichtje naar alle leden wilt sturen. Je maakt dan een groep aan, waarvan jij de beheerder bent. Vervolgens voeg je alle leden toe aan de groep. Iedereen in de groep krijgt nu de berichten te zien, die je stuurt en kan daarop reageren. Een groepsapp kan onrustig zijn als er veel berichtjes over en weer gestuurd worden. Daar kun je afspraken over maken. Groepen kunnen heel handig zijn. Zo hebben veel families een eigen groepsapp. Dat is gezellig voor ouderen, die veel alleen zijn. In een familieapp kunnen ze foto’s en filmpjes zien en op de hoogte blijven van wat er in de familie gebeurt.

Bellen via Whatsapp

Het is ook mogelijk om te bellen via Whatsapp. Daarvoor tik je op het telefoontje in het scherm. Nu kun je via Whatsapp praten met de persoon uit de chat. Ook videobellen is mogelijk. Tik op de camera en je kunt de persoon aan de andere kant ‘van de lijn’ zien. Bellen via Whatsapp is helemaal gratis. Je kunt dus zo lang praten als je wilt. Heb je een mobiele telefoon of smartphone met abonnement? Dan kun je ook via het 4G netwerk bellen via Whatsapp. Zo ben je overal bereikbaar voor berichtjes en gesprekken.

Contactgegevens en locatie delen

Vraagt iemand om je gegevens? Dan stuur je die handig in één keer door via een Whatsappbericht. De ander kan ze dan direct in zijn eigen contactenlijst zetten. Ook je locatie kun je delen via Whatsapp. Als je onderweg bent en iemand vraagt waar je bent, verstuur je je locatie. Zo ziet die persoon meteen op de kaart waar jij bent. Het is mogelijk om je locatie live te delen zo lang als jij dat wilt, zodat de ander je kan volgen. Voor ouderen kan dit een gevoel van veiligheid geven als ze alleen op pad gaan.

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

Anderen bekeken ook