Langer Thuis Wonen In Uw Vertrouwde Woning

Scootmobiel kopen? Lees alles over de werking

Een scootmobiel helpt ouderen om langer zelfstandig te blijven, juist als het lopen moeilijker wordt. Je kunt je op een veilige manier over langere afstanden verplaatsen. Daarbij bepaal je zelf waar je heen gaat en wanneer je dat doet. Je hebt er geen hulp van buitenaf bij nodig. Even boodschappen doen of naar de bridgeclub? Dat is met een scootmobiel geen enkel probleem. Je kunt er mee op de weg rijden, maar ook in winkels of gebouwen. Het is niet zo moeilijk om een scootmobiel te besturen. Je kunt altijd een vrijblijvende proefrit maken. De meeste leveranciers komen daarvoor gewoon thuis bij je langs.

Voordelen van een scootmobiel

Een scootmobiel levert ouderen veel onafhankelijkheid op. Je kunt ermee gaan en staan waar je wilt. De enige voorwaarde is een volle accu. Met een scootmobiel wordt je zelfvertrouwen een stuk groter. Je zit er stevig op, zodat je niet bang hoeft te zijn om te vallen. Ook langere afstanden zijn geen probleem. Je raakt hier niet meer door buiten adem. De nieuwere modellen scootmobielen hebben een moderne en stijlvolle uitstraling. Daarom kun je er zelfverzekerd mee op pad. Scootmobielen zorgen voor een comfortabel vervoer voor ouderen. Zeker op de wat luxere modellen zit je heerlijk, ook als je lang onderweg bent. Bekijk hier meer hulpmiddelen die een bijdrage leveren aan ouderen.

Waar houd je rekening mee?

Met een scootmobiel rijd je maximaal 20 kilometer per uur. De meeste scootmobielen gaan echter maar 12 kilometer per uur. Dat is even omschakelen als je een auto of elektrische fiets gewend was. Houd ook rekening met de accu’s. Die moeten vol zijn voor je aan een rit begint. Let ook goed op de accumeter, zodat je altijd met voldoende stroom op weg naar huis gaat. Daarnaast is het belangrijk je aan de verkeersregels te houden. Ga je naar het winkelcentrum of rijd je op een voetpad? Dan mag je maximaal 6 kilometer per uur rijden om voetgangers niet in gevaar te brengen. Voor veel ouderen zijn de verkeersregels wel een aandachtspunt.

Wat kost een scootmobiel en heb je een rijbewijs nodig?

Voor een scootmobiel heb je geen rijbewijs nodig. Je krijgt bij de levering voldoende instructie en oefening om ermee te kunnen rijden. Ook betaal je geen wegenbelasting en is er geen kentekenregistratie verplicht. Een WA-verzekering is wel nodig. Het verzekeringsplaatje moet achterop wel goed te zien zijn. Een nieuwe scootmobiel kost tussen de 1500 en 7000 euro. Daarnaast kun je kiezen voor een gebruikte scootmobiel. Vergoedingen voor ouderen vraag je aan bij de gemeente. Kom je daarvoor in aanmerking? Dan krijg je een scootmobiel in bruikleen of je krijgt een persoonsgebonden budget voor de aanschaf.

Welke scootmobiel is het meest geschikt?

Er zijn veel verschillende soorten scootmobielen voor ouderen. Zo kun je kiezen voor modellen met drie of vier wielen, opvouwbare scootmobielen of zelfs een model voor twee personen. Het hangt van je situatie en je wensen af welke scootmobiel het meest geschikt is voor jou. Reis je veel met de auto of het openbaar vervoer? Dan is een opvouwbare scootmobiel ideaal? Wil je vooral vanaf huis wat langere ritten maken? Kies dan een luxer model met vier wielen voor maximale stabiliteit en comfort.

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

Anderen bekeken ook