Langer Thuis Wonen In Uw Vertrouwde Woning

Sta-op stoel kopen? Lees alles over de werking

Een sta-op stoel is een ideaal hulpmiddel voor ouderen. Het is een comfortabele fauteuil, die in hoogte verstelbaar is. Daarom maakt deze stoel het je gemakkelijk om te gaan zitten of weer op te staan. Sta-op stoelen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen. Zo is er voor ieder interieur wel een geschikte sta-op stoel te vinden. De stoel geeft op een prettige manier steun. Zo kun je er ook heerlijk in relaxen of even een dutje in doen. Een sta-op stoel werkt op één of meer motoren, waarmee je hem in de gewenste stand kunt zetten.

De mogelijkheden

Een sta-op stoel heeft meerdere mogelijkheden. Zo kun je er heerlijk in zitten als er visite is, om samen een kopje thee te drinken. Als je alleen bent en lekker een boek wilt lezen, kun je de voetensteun omhoog zetten. Dat is prettig voor je voeten en geeft een ontspannen gevoel. De meeste sta-op stoelen hebben ook een relaxstand. Daarmee kun je de rugleuning van de stoel laten zakken, zodat je achterover kunt liggen. Heerlijk om op die manier even een middagdutje te doen.

Wat is de functie van een sta-op stoel?

Zoals de naam al zegt, helpt een sta-op stoel bij het opstaan, maar ook bij het gaan zitten. Als je in de stoel zit en je hebt moeite met opstaan, is dat met een druk op de knop geregeld. De stoel komt omhoog en kantelt een stukje naar voren. Zo hoef je nauwelijks moeite te doen om overeind te komen. Andersom werkt dit natuurlijk ook. Als je door lichamelijke klachten moeilijk kunt gaan zitten, helpt de stoel je daarbij. Ouderen kunnen hierdoor langer zelfstandig blijven en ervaren minder moeite bij het opstaan. Lees hier meer over langer thuis wonen.

Extra mogelijkheden

Er zijn sta-op stoelen in allerlei uitvoeringen en prijsklassen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stoel met extra mogelijkheden. Sommige sta-op stoelen hebben ook een massagefunctie. Die wordt aangestuurd door verschillende vibratiemotoren. Je kunt zelf bepaalde programma’s instellen. Zo’n massage is pure verwennerij als je last van je rug hebt. Of als je een dag met veel lichamelijke inspanning gehad hebt. Er zijn zelfs stoelen met een ingebouwde rug verwarming. Dat is toch het toppunt van relaxen! Het is verstandig om na te gaan wat je wensen precies zijn. Zo kun je een stoel kiezen, die het beste bij je past. Met of zonder extra functionaliteiten.

Sta-op stoel huren

Sommige ouderen willen eerst weten of ze een sta-op stoel echt handig vinden. Of ze vinden hem te duur in aanschaf. In dat geval is het ook mogelijk een sta-op stoel te huren. Daarvoor kun je bij verschillende aanbieders terecht. Op die manier kun je de mogelijkheden van een sta-op stoel uitproberen. Grote kans dat je daarna niet meer anders wilt. Dan kun je je gaan oriënteren op de aanschaf van een eigen stoel, die perfect in je interieur past. Er zijn sta-op stoelen in een prachtig design te koop.

 

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp