Langer Thuis Wonen In Uw Vertrouwde Woning

Tips voor ouderen over inbraakpreventie

Er vinden nog steeds dagelijks inbraken plaats in Nederland. Ook ouderen zijn vaak de dupe van inbraak. Het gaat hierbij om inbraak tijdens afwezigheid, maar ook ’s nachts terwijl inwoners slapen worden er veel inbraken gepleegd. Het goed beveiligen van de woning én deze beveiliging ook gebruiken, draagt bij aan een verlaagde kans op inbraak. Vaak wordt de deur bijvoorbeeld dichtgetrokken, maar wordt deze niet op slot gedraaid. Inbrekers kijken immers niet naar hoe je woont, maar hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. Door te zorgen dat de woning goed beveiligd is, wordt de kans op inbraak veel kleiner. Lees hieronder onze inbraakpreventie tips hoe ouderen het inbreken onaantrekkelijk kunnen maken.

Verhoogde kwetsbaarheid ouderen bij inbraken

Vooral ouderen zijn een kwetsbare groep als het gaat om inbraken. Veel ouderen zijn immers niet in staat achter een inbreker aan te gaan en inbrekers breken daardoor gemakkelijker in bij ouderen. Vaak is hier ook meer te halen, omdat ouderen hun geld niet op de bankrekening bewaren maar in huis. Verschillende factoren zorgen ervoor dat ouderen vaak de dupe zijn van woninginbraak. Gelukkig zijn er tal van maatregelen die de kans op een inbraak verkleinen. 

Tips voor inbraakpreventie van de Rijksoverheid

De Rijksoverheid heeft er een tijdlang reclame voor gemaakt op televisie. “Ramen dicht, lichtje aan, deur op slot.” Dit zijn ook direct de belangrijkste maatregelen om woninginbraak te voorkomen. Een huis wat er bewoond uitziet, wordt sneller overgeslagen door inbrekers. Ook zorgt licht er voor dat inbrekers niet onopvallend hun gang kunnen gaan. Een lamp met bewegingssensor ophangen is dan ook een slimme maatregel. Uiteraard is een open raam ook een uitnodiging voor inbrekers. Als je van huis gaat, is het belangrijk deze maatregelen altijd in gedachten te houden. Een andere tips van de Rijksoverheid is niet teveel contant geld in huis houden. Zet geld op de bank en zorg ervoor dat er voor inbrekers niks te halen valt.

inbraakpreventie bij ouderen

Het beveiligen van hang- en sluitwerk

Het zorgen van een goede beveiliging op ramen en deuren is een slimme stap. Balkondeuren en ramen op de eerste of tweede verdieping worden snel over het hoofd gezien. Maar zonder beveiliging kunnen inbrekers zo naar binnen. Een andere maatregel is het gebruiken van een alarminstallatie. In huizen met een alarminstallatie wordt minder vaak ingebroken. Daarnaast kan er een contract worden afgesloten met een beveiligingsbedrijf, waardoor er bij een inbraak altijd beveiligers naar uw woning toekomen.

Het inschakelen van een beveiligingsbedrijf voor optimale beveiliging

Wil je een woning optimaal beveiligen, dan is het slim om hier een beveiligingsbedrijf voor in te schakelen. Dit kan een bedrijf zijn wat de woning controleert en suggesties aandraagt ter verbetering. Ook zijn er bedrijven die de volledige beveiliging van de woning verzorgen.

Tegenwoordig zijn er ook sociale netwerken die zorgen voor een veiligere buurt. Bijvoorbeeld een Whatsapp Buurt Preventie groep. Buurtbewoners letten samen op en melden elkaar verdachte situaties.

Er zijn veel maatregelen die genomen kunnen worden voor goede inbraakpreventie. Een inbraak tast het woonplezier en het gevoel van veiligheid in de eigen woning aan. Het voorkomen van inbraak is dan ook belangrijk voor het woongeluk van ouderen. 

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp