Langer Thuis Wonen In Uw Vertrouwde Woning

Top 3 Senioren telefoons

Wil je zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Dat is goed mogelijk met de juiste ondersteuning. Er zijn veel hulpmiddelen voor ouderen op de markt die langer zelfstandig wonen een stuk gemakkelijker maken. Een goed voorbeeld daarvan is de senioren telefoon. Het bedienen van een mobiele telefoon of smartphone kan lastig worden. Het toetsenbord is klein en er zijn zoveel apps die je helemaal niet gebruikt. Dat maakt het alleen maar ingewikkeld. Wie eenmaal de voordelen van een senioren telefoon heeft ervaren, wil niet anders meer. Het is een eenvoudig communicatiemiddel, waarmee je verbonden blijft met de buitenwereld.

Een senioren telefoon, wat is dat precies?

Eigenlijk zegt de naam al genoeg: een senioren telefoon is een mobiele telefoon, die speciaal ontwikkeld is voor ouderen. De meeste senioren telefoons werken als een gewone smartphone. Het verschil zit hem in de eenvoudige werking. Een groot en overzichtelijk scherm, waarop alle apps gemakkelijk te vinden zijn. Ook is een senioren telefoon voorzien van een groter toetsenbord en extra functies. Dat maakt hem voor ouderen erg handig en gemakkelijk in gebruik. Je kunt kiezen uit twee soorten senioren telefoons. Een reguliere senioren telefoon en een senioren smartphone. Met de laatste kun je ook op internet, zodat je apps kunt downloaden. Bekijk ook meer hulpmiddelen die langer thuis wonen makkelijker maakt.

Voordelen van een senioren telefoon

Iedere senioren telefoon heeft zijn eigen mogelijkheden. Toch zijn de meeste voorzien van een aantal dezelfde handige functies. Denk hierbij aan extra grote letters op een overzichtelijk scherm, grote toetsen en een extra sterk geluid. Ook een noodknop om alarm te slaan in geval van nood maakt de telefoon erg fijn. Als je deze indrukt belt de telefoon automatisch een netwerk van familie of hulpverleners en stuurt deze een sms. Dat is voor veel ouderen een veilig gevoel. Een senioren telefoon is ook ideaal voor ouderen met een beperkter gehoor of gezichtsvermogen. Je kunt er namelijk storingsvrij mee bellen als je een gehoorapparaat draagt of gebruik maken van de voorlees functie.

Wat zijn de beste senioren telefoons?

Er zijn vele senioren telefoons waaruit je kunt kiezen. Hier volgt de top 3!

1.     Samsung Senioren smartphone

Deze senioren telefoon is een volledig uitgeruste smartphone met 4G, een goede camera en een appstore. Het beeldscherm blinkt uit door overzicht: grote iconen van de apps, grote letters en eenvoudig taalgebruik. De telefoon is voorzien van een noodknop. Ook is het mogelijk iemand op afstand mee te laten kijken als je hulp nodig hebt bij het gebruik van de telefoon. Je kunt ook een abonnement bij de telefoon afsluiten.

2.     Profoon OMA-1000

De Profoon is een toegankelijke smartphone voor ouderen, die eenvoudig te gebruiken is. Deze senioren telefoon heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Alle belangrijke functies staan erop en zijn gemakkelijk te vinden. Zo maak je mooie foto’s, kun je actief zijn op Facebook en blijf je in contact met familie en vrienden. De display is helder en goed leesbaar. Bovendien biedt deze senioren telefoon vele gebruiksmogelijkheden.

3.     Doro PhoneEasy 613

De Doro PhoneEasy is geen smartphone, maar een mobiel voor senioren. Op deze GSM kun je de grootte van de weergave en de tekst aanpassen. Ook geeft deze telefoon een extra sterk en helder geluid, wat door veel ouderen als prettig wordt ervaren. De knoppen op het toetsenbord zijn groot en zijn niet aaneengesloten. Dat maakt de telefoon gemakkelijk in gebruik.

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

Anderen bekeken ook

Hoe werkt whatsapp
Artikelen

Hoe werkt Whatsapp?

‘Ik app je wel!’, hoor je vast wel eens iemand roepen. Appen? Wat is dat eigenlijk? Het woord appen is

Lees meer