Langer Thuis Wonen In Uw Vertrouwde Woning

Top 3 seniorenbedden voor ouderen

Een seniorenbed is ideaal voor ouderen. Zo’n bed heeft een aantal kenmerken. Het is elektrisch verstelbaar in hoogte. Daarom wordt het ook wel een hoog-laag bed genoemd. Een seniorenbed heeft hulpmiddelen waardoor je er gemakkelijk in en uit kunt stappen. Het is niet altijd nodig hoge kosten te maken voor een seniorenbed. Er zijn ook instanties of leveranciers die zulke bedden verhuren. Een seniorenbed moet dus vooral handig en veilig zijn. Maar het oog wil ook wat. Daarom zijn er seniorenbedden in allerlei soorten. Zo is er altijd wel een bed te vinden dat past bij jouw interieur.

  1. Seniorenbed

Een seniorenbed is speciaal voor ouderen die moeite hebben met in en uit bed stappen. Daarom is dit bed iets hoger. De matras ligt wat hoger dan de rand, zodat je nooit op een harde rand zit bij het in of uit stappen. Het bed is elektrisch verstelbaar en staat meestal op wieltjes, zodat het gemakkelijk te verplaatsen is.

  • Zorgbed

Voor ouderen die meer zorg nodig hebben is er een zorgbed. Dit bed heeft een mooi design, maar biedt tegelijk alle gemakken van een ziekenhuisbed. Het zorgbed is ideaal voor de thuiszorg, omdat het op werkhoogte gezet kan worden. Daarnaast heeft een zorgbed ook opklapbare bedhekjes die eruit vallen voorkomen.

  • Senioren koppelbedden

Koppelbedden zijn losse bedden, die op wieltjes staan. Zo kunnen ze gemakkelijk tegen elkaar aan worden gezet. De binnenrand van een koppelbed is laag. Als de bedden tegen elkaar aan staan, lijkt het op een normaal tweepersoonsbed. De twee losse bedden zijn gemakkelijk te verschonen of op te maken. Bovendien zijn ze ook gemakkelijk als één van de twee partners extra zorg nodig heeft. Het bed kan dan wat hoger worden gezet om de verzorging gemakkelijker te maken. Bekijk meer hulpmiddelen die langer thuis wonen gemakkelijker maken.

Welk hoog-laag bed is het meest geschikt?

Veel ouderen vragen zich af welk bed ze het beste kunnen kiezen. Dat is geheel afhankelijk van je wensen en je persoonlijke situatie. Als je alleen wat gemakkelijker in en uit bed wilt kunnen stappen, is een gewoon seniorenbed prima. Ga daarvoor wel naar een gespecialiseerde beddenwinkel. Daar krijg je goed advies over de bedbodem, de matras en natuurlijk over het bed zelf. Verwacht je dat je binnenkort meer zorg nodig gaat krijgen? Dan is een zorgbed meer geschikt. Het ligt comfortabel en is voor de thuiszorg prettig om mee te werken.

Seniorenbed voor twee

Woon je samen met je partner, maar wil je een bed met meer comfort voor ouderen? Kies dan voor koppelbedden. Je schuift ze gemakkelijk uit elkaar of tegen elkaar aan. Omdat de bedden in hoogte verstelbaar zijn, is het opmaken een stuk eenvoudiger. Bovendien kun je gemakkelijk stofzuigen of dweilen als het bed wat hoger staat. Koppelbedden zien eruit als een gewoon tweepersoonsbed, maar bieden het gemak van een seniorenbed. Vandaar dat veel oudere echtparen hiervoor kiezen. Laat je altijd goed adviseren over de mogelijkheden van een seniorenbed om een goede keuze te maken. Zo weet je zeker dat het bed aan al je wensen voldoet.

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp