Langer Thuis Wonen In Uw Vertrouwde Woning

Traplift huren of kopen?

WMO of PGB

Bij een WMO-indicatie betaalt u per vier weken een eigen bijdrage. In 2020 is de eigen bijdrage daarvoor vastgesteld op 19,50 euro per vier weken aan het CAK. Hiervoor is wel een medische indicatie nodig en het proces duurt langer. Een traplift is sneller te realiseren door deze te kopen, huren of te leasen. Het is tevens mogelijk om met een PGB een traplift te kopen.

Huren of kopen

Een traplift huren is uiteraard ideaal als u maar tijdelijk van de traplift gebruik hoeft te maken. Bijvoorbeeld om een periode te overbruggen in verband met een verhuizing naar gelijkvloerse woonruimte. Of als er sprake is van een herstelperiode en u de traplift voor een bepaalde tijd nodig heeft. Bijvoorbeeld na een operatie. In andere situaties is het de moeite waard te overwegen of het kopen of leasen van een traplift een betere optie is. U heeft in dat geval bovendien minder beperkingen als het om de keuze uit soorten trapliften gaat. de keuzevrijheid is dan namelijk groter.

Voordelen en nadelen

Er zijn voor het kopen of huren van een traplift uiteraard zowel voordelen als nadelen van toepassing. Kiest u voor de aanschaf dan bent u in één keer een groot bedrag kwijt. De kosten van een traplift huren worden maandelijks afgeschreven. Dat is overigens bij lease eveneens het geval net als bij de WMO-bijdrage.

Op welke extra punten moet ik letten bij het kopen van een traplift?

Daarnaast zijn er trapliften beschikbaar met extra functionaliteiten. Daarbij valt te denken aan een traplift met een automatische voetenplank. Er zijn overigens meerdere fabrikanten die trapliften produceren. Elk van deze producenten ontwikkelt trapliften met unieke kenmerken als het gaat om design en materiaal. Een aantal gerenommeerde merken van trapliften staan in de groene kolommen.

De installateurs van trapliften werken doorgaans samen met een fabrikant of met meerdere producenten. De werking van trapliften is uiteraard hetzelfde. Er zijn wel verschillen te onderscheiden in bijvoorbeeld eigenschappen, zoals het hefvermogen, design en prijs. Het is daarom aan te raden om een goede vergelijking te maken. Daarbij is het vergelijken van de prijs een van de belangrijke aspecten.

Korte tijd traplift nodig? Kies dan voor huren

Het is overigens als het om de kosten gaat gemakkelijker om een keuze te maken tussen kopen of huren. Het huren is vooral interessant als u denkt de traplift maar zes maanden tot twaalf maanden nodig te hebben. Heeft u de traplift langer nodig? In dat geval loont het meer de moeite om te kopen. Een traplift aanschaffen biedt bovendien keuze uit alle soorten trapliften en er is met persoonlijke voorkeuren rekening te houden.

Keuze uit soorten trapliften

Er zijn verschillende trapliften verkrijgbaar. Dat biedt u de keuze om met de situatie in uw woning rekening te houden. Er zijn wat dat betreft drie varianten te onderscheiden. Dat is een traplift voor een rechte trap. Of een traplift voor een trap met één bocht of voor een trap met meerdere bochten. De prijzen variëren uiteraard per uitvoering. Bovendien moet er voor een lift met een bocht in de trap voldoende ruimte aanwezig zijn.

Maatwerk

Elke trap is weer anders van vorm en lengte. Daarom is het altijd belangrijk dat er sprake is van maatwerk bij het kopen van een traplift. Het inmeten van een traplift is nauwkeurig werk en laat ook zien welke mogelijkheden en onmogelijkheden er zijn. Is er bijvoorbeeld sprake van een nauwe trapopgang? In dat geval zijn de mogelijkheden al meer beperkt dan bij een ruime trapopgang.

Unieke kenmerken

Per soort zijn er overigens ook unieke kenmerken te onderscheiden. Bij het kopen van een traplift heeft u daarin meer keuzevrijheid. Bijvoorbeeld als het gaat om de kleur van de lift voor de trap. Of de kleur van de liftrail. Zo heeft u ook keuzevrijheid als het gaat om de plaatsing aan de binnenbocht of buitenbocht. Uiteraard voor zover de situatie dat toelaat.

Prijzen trapliften vergelijken

De prijzen trapliften vergelijken is belangrijk. Er zit namelijk nogal een verschil in de prijzen. Het model bepaalt onder meer de hoogte van de prijs net als de uitvoering. Het is eenvoudiger om een liftrail te monteren op een rechte trap dan op een trap met bochten. Dat zorgt in combinatie met het model dan ook direct voor een verschil in kosten.

Wat kost een traplift?

De prijzen trapliften vergelijken is belangrijk. Er zit namelijk nogal een verschil in de prijzen. Het model bepaalt onder meer de hoogte van de prijs net als de uitvoering. Het is eenvoudiger om een liftrail te monteren op een rechte trap dan op een trap met bochten. Dat zorgt in combinatie met het model dan ook direct voor een verschil in kosten

Kosten & Mogelijkheden

Gaat u een traplift kopen en wilt u weten wat hier de kosten voor zijn? Op deze pagina kunt u niet alleen de gemiddelde kosten vinden maar ook hoe u kunt besparen op het aanschaffen van een traplift. 

Vergelijking maken

Hoe maakt u nu een goede vergelijking tussen de prijzen? U hoeft niet zelf alle prijzen van fabrikanten op te zoeken. Dat kost enorm veel tijd en is bovendien onnodig. De snelste en efficiëntste manier is door meerdere offertes aan te vragen. Dat doet u heel simpel met een enkele druk op de offerteknop. Op deze manier krijgt u meerdere offertes voor trapliften tot uw beschikking. Deze offertes zijn direct op prijs te vergelijken.

Waar let u nog meer op?

De prijs is echter niet het enige dat telt. Het is ook belangrijk dat u op een goede service mag rekenen. Neem dat punt dus ook zeker mee in de vergelijking. Bekijk bijvoorbeeld de offertes en selecteer er een aantal die u qua prijs aanspreken. Dan is dat een goed uitgangspunt om verder te kijken naar aspecten als de service, kwaliteit en werkwijze. Verder is er nog een belangrijk punt om even aandacht aan te besteden. Het moment van levering is daar een voorbeeld van. Als u de traplift op korte termijn nodig heeft, wilt u natuurlijk niet zes maanden wachten. Ook het onderhoudscontract is nog een aspect dat mee te nemen is in de vergelijking.

Traplift aanschaffen met blijverslening

Wilt u een traplift aanschaffen, maar komt u niet in aanmerking voor een subsidie? Indien u geen geld achter de hand heeft voor deze uitgave is er nog een alternatief. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om een traplift met een blijverslening te kopen. Dat is een initiatief van de overheid om ouderen langer thuis te laten blijven wonen. De blijverslening is te zien als een persoonlijke lening, maar wel met gunstige voorwaarden. Deze optie is ook ideaal als u niet in één keer een deel van uw spaargeld wenst uit te geven voor een traplift.

Leveranciers & Modellen

Met vele leveranciers in Nederland, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Er komen verschillende aspecten bij kijken als het gaat om het aanschaffen van een traplift. Lees hier alles over de leveranciers en modellen.