Langer Thuis Wonen In Uw Vertrouwde Woning

Wat is een badlift?

Een badlift is een ideaal hulpmiddel voor ouderen. Als je altijd genoten hebt van een ontspannend bad, wil je dat blijven doen. Ook als wat minder gemakkelijk beweegt. Of als je slecht ter been wordt. Met een badlift kun je gewoon zelfstandig in bad blijven gaan. Daarom hebben al veel ouderen het gemak ervan ontdekt. Er zijn verschillende soorten badliften verkrijgbaar. Daarom is het goed eens te kijken naar de mogelijkheden. Ook de voor- en nadelen van de verschillende liften zijn belangrijk. Zo kun je een goede keuze maken. In de eerste plaats zijn er vaste en verplaatsbare badliften. Vaste badliften zijn aan het bad gemonteerd. Verplaatsbare badliften kunnen uit het bad gehaald worden. Welke badlift je kiest, hangt af van je wensen en mogelijkheden. Badliften zijn vaak ook te huur.

Elektrische badlift

Zoek je een stevige badlift, die je ook weer uit het bad kunt halen? Dan is de elektrische badlift erg geschikt. De lift hecht zich met zuignappen vast aan de bodem van je bad. Hij heeft een zitting van kunststof en werkt via een hefmechanisme. De elektrische badlift maakt gebruik van waterdruk of een accu. Het voordeel van deze lift is de goede ondersteuning. Bij sommige elektrische liften is het stoeltje verstelbaar en kan het zelfs draaien. Dat biedt ouderen veel gemak. Een nadeel van de lift is de hoogte van het stoeltje. Dat zorgt dat je niet kunt gaan liggen in het bad. Bij sommige elektrische liften is dat trouwens wel mogelijk.

Opblaasbare badlift

Een opblaasbare badlift helpt je in en uit het bad te stappen. Je haalt hem er na het badderen gemakkelijk uit. De opblaasbare badlift is een soort stoeltje waar je lucht in en uit kunt laten lopen. Dat gebeurt met een motor op elektriciteit. Voor je in bad gaat pomp je het stoeltje vol lucht. Zo kun je gemakkelijk in bad stappen. Wil je languit in bad liggen? Dan laat je de lucht uit het stoeltje stromen, zodat je lekker in het warme water kunt liggen. Aan het eind van je badsessie blaas je de stoel weer op om uit het bad te stappen. Het voordeel van deze opblaasbare badlift is dat hij eenvoudig uitneembaar is. Veel ondersteuning geeft hij echter niet en dat is een groot nadeel. Bekijk deze hulpmiddelen die ook een bijdrage leveren aan langer thuis wonen.

Zitband

Een zitband helpt ouderen om gemakkelijker in bad te gaan liggen en weer omhoog te komen. De brede band zit in een kastje dat aan de muur wordt bevestigd. Als je in bad wilt, trek je de band eruit en zet hem vast over het bad. Nu kun je erop gaan zitten. Met een druk op de knop rolt de band af. Daardoor zak je in het water. Om uit het bad te komen, laat je de band weer oprollen. Nu kom je vanzelf weer omhoog. Het voordeel van een zitband is dat hij in een kastje zit. Anderen hebben er geen last van bij het badderen. Toch is deze badlift voor veel ouderen ongeschikt. Hij biedt namelijk minimale ondersteuning.

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp