Langer Thuis Wonen In Uw Vertrouwde Woning

Welke middelen dragen bij aan inbraakpreventie?

Dagelijks vinden er in Nederland inbraken plaats. Als er ingebroken wordt in je huis, tast dit je gevoel van veiligheid aan. Zeker bij ouderen die langer thuis willen blijven wonen is het vervelend als er wordt ingebroken. Gelukkig zijn er diverse manieren om inbraak te voorkomen. Van het goed beveiligen van ramen en deuren tot het aanlaten van licht als je de deur uit gaat. Ook het inschakelen van een beveiligingsbedrijf is een maatregel die kan leiden tot minder inbraken in huis.

Sloten op ramen en deuren

Een belangrijk middel voor inbraakpreventie is het beveiligen van ramen en deuren. Ramen zijn vaak makkelijker bereikbaar dan gedacht, ook ramen op hogere verdiepingen. Ramen die nooit opengaan, kunnen worden vastgeschroefd aan het kozijn. Voorzie de andere ramen van een slot, waardoor ze veel minder gemakkelijk te openen zijn. Het is belangrijk bij ramen en deuren de sloten ook daadwerkelijk te gebruiken. Veel mensen trekken de voordeur achter zich dicht bij het verlaten van de woning, maar deze deuren zijn heel gemakkelijk te openen door inbrekers.

Goede verlichting rondom de woning als inbraakpreventie

Een ander middel om inbrekers te weren is het aanbrengen van goede verlichting rondom de woning. Lampen met een bewegingssensor zijn effectief in het afschrikken van inbrekers. Ook als er donkere hoeken zijn rondom de woning, is het goed deze te verlichten. Daarnaast is het slim om het licht in huis te laten branden als er niemand thuis is, zodat het er toch bewoond uitziet. Tijdens vakanties kunnen lampen worden aangesloten op een tijdschakelaar.

Een buren Whatsapp-groep om elkaar te informeren

In steeds meer woonplaatsen zijn Whatsapp groepen actief om samen een oogje in het zeil te houden in de buurt. Bewoners informeren elkaar over verdachte situaties en kunnen samen alert zijn. Er kan ook een bordje worden aangevraagd, wat zichtbaar in de straat wordt geplaatst. Dit schrikt inbrekers vaak al af. Is er al een Whatsapp groep actief, dan kan je verzoeken hiervan lid te worden. Is er nog geen groep actief, dan is het een goed idee om dit voor te stellen aan buren. Zeker voor ouderen die langer thuis wonen, dan een app groep een extra gevoel van veiligheid bieden.

Een kluis voor waardevolle spullen

Een kluis is een middel om te voorkomen dat bij een inbraak waardevolle spullen worden meegenomen. Sowieso is het goed waardevolle voorwerpen zoals telefoons, tablets en laptops uit het zicht te plaatsen. Elektronica is een geliefde buit voor inbrekers. Door deze voorwerpen in een kluis te plaatsen, is de kans klein dat ze bij een eventuele inbraak worden meegenomen.

De woning laten beveiligen door een beveiligingsbedrijf

Is er eerder ingebroken of is er een grote angst voor inbraak, dan is het laten beveiligen van de woning een slimme stap van inbraakpreventie. Een beveiligingsbedrijf bekijkt de woning door de ogen van een inbreker. Daardoor wordt de woning optimaal beveiligd tegen inbraak. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de alarmservice van een beveiligingsbedrijf.

Als ouderen langer thuis wonen, is een gevoel van veiligheid belangrijk. De verschillende middelen voor inbraakpreventie dragen hieraan bij.

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp